route  |   0492 - 55No Skype 65 75 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe wetgeving omtrent uitlenen arbeidskrachten

Per 1 juli is het wettelijk verplicht voor ondernemingen om te melden bij het KVK als er arbeidskrachten uitgeleend worden. Deze verplichting geldt voor bedrijven welke “tegen vergoeding arbeidskrachten ter beschikking stellen aan een ander voor het onder diens toezicht of leiding anders dan krachtens een met deze gesloten arbeidsovereenkomst verrichten van arbeid”. Deze regeling is een nieuwe aanpak van de inspectie SZW om malafide uitzendbureaus aan te kunnen pakken. 

Verplichting voor de uitlener:
De uitlener is verplicht om zich te registeren bij het KVK met een van ontstaande SBI-codes. 
78201 - Uitzendbedrijven
78202 - Uitleenbedrijven
78203 - Arbeidspools 
7830   - Payrolling 

Verplichting voor de inlener: 
Als uw organisatie gebruikt maakt van terbeschikkinggestelde (o.a. uitzendkrachten) dient gecontroleerd te worden of de uitlener geregistreerd staat bij het KVK met een van de bovengenoemde SBI codes. Het is raadzaam om elke uitlener te controleren of men aan de registratieplicht heeft voldaan, is dit niet het geval loopt zowel de inlener als de uitlener het risico op forse boetes!

Boetes? 
De arbeidsinspectie is gemachtigd om boetes uit te delen wanneer er niet voldaan wordt aan de registratieplicht. Zowel de inlener als de uitlener kan worden beboet bij een eerste overtreding bedraagt de boete € 12.000 per werknemer, bij de tweede keer € 24.000, en bij de derde keer € 36.000 per werknemer, met een maximumboete van € 76.000 per individueel geval!